Historie

Garden Lykkja ligger i Skåbu i Nord-Fron kommune i Gudbrandsdalen.  Den ligger åpent og fritt i lia like sørvest for Skåbu kirke og sentrum, 815-820 m.o.h. med praktfull utsikt sør- og vestover mot Ruten og Jotunheimen.  Bruket ble ryddet i 1830, fraskilt  fra Nørdre Slåa i 1905, kjøpt av Østen Slåen (Løkken) og var i slekta til 1992. 

Med nye eiere ble eiendommen etter hvert videreutviklet.   Eksisterende hus ble satt i stand og "nye" ble  flyttet fra andre plasser og satt opp rundt tunet.   

I 2008 kjøpte Sigurd Haug gården og har  fortsatt oppgradering og tilført eiendommen ny tilvekst av eldre bygninger.   Tunet på Lykkja er i dag omkranset  med 20 hus.  Alle har  forskjellige  funksjoner. Det eldste huset er fra slutten av 1500-tallet - noen fra 1700-tallet og igjen noen av litt "nyere" dato

Om oss

På Lykkja bor Sigurd og Kirsti Haug, engelsk setteren Diva og et 50 - 60 vinterfora  villsau og 2 værer.  Med i familien er også dølahingsten Haugajo.  Årene som er gått har vært en spennende reise for oss  med gårdsstell, dyrehold og "entreprenørvirksomhet" i skjønn  forening.

Avstander til...

  • Oslo -> Skåbu  -  ca 3,5 - 4 timer
  • Skåbu -> Gjendesheim  -  1,5 time
  • Skåbu -> Vinstra  -  30 min
  • Skåbu -> Otta  -  50 min

Finn din avstand til Lykkja Fjellgård her