Eksklusivt salg av villsaukjøtt

Høyfjellsvillsau fra Lykkja fjellgård, Skåbu, Gudbrandsdalen 870 m.o.h ved porten til Jotunheimen

  • Lykkelige sauer som går fritt hele året og får mye omsorg gjennom etisk og kvalitetsbevist dyrehold
  • Sunt og ren mat med mye omega-3 og en god fettsyresammensetning
  • Delikatessekjøttet er magert, mørt og saftig og smaker mildt av lam. Det har i tillegg en forsiktig viltsmak og det lille ekstra som et resultat av urtene og eineskuddene som dyrene spiser på høyfjellet
  • Økologisk næring der sauene spiser det de nner i naturen, er i mye bevegelse og vokser sakte
  • Miljøvennlig drift der villsauene holder naturlig vegetasjonen nede og pleier landskapet

 

Pris kr 155,- pr kg (inkl mva). Slaktevekten på villsau varierer fra 9 til 13 kg og kjøttet selges kassevis pr dyr, praktisk oppdelt i koteletter, lår og fårikål/frikassé stykker.

Meld din interesse for villsaukjøtt og bli kontaktet i salgssesongen (oktober) her

Den lille spreke villsauen med den korrekte betegnelsen gammelnorsk sau, er originalen blant norske sauer. I dag hylles lamme- kjøttet som en delikatesse og den hardføre sauerasen øker stadig i popularitet. I motsetning til andre saueraser er villsauen uendret opp gjennom tidene. Den er original i rase og den er genuin i kjøttkvalitet. Villsauen er svært selvgående og trives ute hele året, også under lamming i mai. I gjennomsnitt får søyene to lam hver og normalt føder de uten problemer. På Lykkja går de ut og inn som de vil fra fjøs til kve. I midten av juni når lammene er store nok, blir sauene sluppet på setra et par uker, for deretter å bli sluppet i høyfjellet, 1100 - 1300 moh, hvor de går til sankingen i slutten av september. Villsauen er okkdyr, stedbundet og menneskekjær. Lammene følger tett inntil moren og blir dermed mindre offer for rovdyr.

Fenalår og pinnekjøtt henger til modning i Telemarksstabburet fra  1765. 

Fenalår og pinnekjøtt henger til modning i Telemarksstabburet fra  1765.